Kankerpatiënten en hun familie

Wat is radiotherapie? Patiënten en hun familie kunnen hier uitgebreide informatie vinden over radiotherapiebehandelingen in België.

Toegang 

Medische professionals en radiotherapie-oncologie

Als medische professional bent u vertrouwd met het concept radiotherapie. Bezoek deze pagina's voor een benadering vanuit medisch standpunt.

Toegang 

Beleidsmakers in de zorg en radiotherapie-oncologie

Radiotherapie is niet zoals andere medische vakgebieden. Dit onderdeel beschrijft bestaande kwaliteitsinitiatieven en kosteneffectiviteit.  

Toegang

Home > Radiotherapie Afdelingen

Radiotherapie Oncologie Afdelingen

België heeft meer dan 25 ziekenhuizen die radiotherapie aanbieden. Niet alle afdelingen bieden alle behandelingen aan. Toch beschikt de overgrote meerderheid van de radiotherapie afdelingen over moderne, top-systemen waarmee de meeste kankers kunnen worden behandeld.

Voor bepaalde specifieke technieken (stereotactische radiotherapie, brachytherapie, behandeling van zeer zeldzame tumoren, tumoren bij kinderen, enz.) is het nuttig na te gaan of de desgewenste techniek voorhanden is in het ziekenhuis waar u een behandeling wil laten uitvoeren.

Door op de menu’s aan de linkerzijde van het scherm te klikken kan u navigeren naar de contactgegevens van de Belgische radiotherapie afdelingen van Wallonië, Vlaanderen en Brussel.

Radiotherapie-oncologie afdelingen, waar alleen een patiënten consultatie maar geen effectieve behandeling voorhanden is worden niet in deze lijst opgenomen.

Sommige radiotherapie-oncologie afdelingen die hier worden vermeld zijn lid van een breder ziekenhuis netwerk. Dit zijn satelliet afdelingen van een groter geheel en worden ook als dusdanig vermeld.